Kööttt

"Kött är vår förnämsta järnkälla - nog så viktig i vårt land där var tredje ung kvinna har järnbrist. Järnbrist gör oss trötta, minskar vår förmåga att koncentrera oss och ger oss sämre kondition. Även grönsaker och rotfrukter innehåller järn, men inte i samma omfattning som i kött.

... blablablaaa....


Det är förvisso inte enbart järninnehållet som gör kött och grönsaker till nyttig mat. Kött innehåller värdefullt protein och flera olika mineraler och vitaminer.

.... blaBLAA...

Kött är nyttigt

Det fina med kött är att det både smakar gott och är bra för kroppen. Din kropp har nytta av alla näringsämnen som finns i kött. Där hittar du proteiner och järn som gör dig pigg och uthållig. Zink som är bra för immunförsvaret. B-vitaminer som är bra för såväl nerver som mage. Selen som skyddar cellerna. Kalcium som stärker skelettet ...


Dagligt intag rekommenderas

Både dietister och forskare rekommenderar ett dagligt intag av kött, eftersom det förser kroppen med många av de viktigaste näringsämnena på en och samma gång. Detta gäller särskilt gravida kvinnor och äldre, eftersom de löper störst risk vid eventuell näringsbrist.


BLABLU. Blubb.


Historiskt har köttet alltid haft en stor betydelse för folken i norr. Det har givetvis med det kalla klimatet att göra och avspeglar sig i våra mattraditioner. Våra tänder är typiska för allätare som både äter kött och växter. Även vårt matspjälkningssystem gör att vi kan tillgodogöra oss såväl kött som växter. Faktum är att kött förekommer inom alla mänskliga kulturer – även om mängden kött varierar. Förutom att köttet är en viktig del av vår mattradition, spelar djurhållningen en avgörande roll för vårt öppna och omväxlande landskap."
Källa: Internet.




My point being?
Sluta vara vegetarianer nu. Det är mesigt.



Nu tänker jag spela tvspel och hålla käften en stund. BACON IS GOOD FOR ME!

 

 


Kommentarer
Av: Anna

WORD. Men jag gillar fisk. Nomnomnom. Bacon är för rednecks.

2010-01-15 @ 21:16:45
Av: Joi

första kommentaren du kläcker på en månad och du har mage att snacka om fisk? nejnu.

2010-01-15 @ 21:18:11
URL: http://kapisch.blogg.se/
Av: Nette

Kött är fint. Du också. :D

2010-01-16 @ 13:13:57
Av: vegetarianen

Fast det finns ju massvis med proteiner i växter också. T ex baljväxter och soja. Järn finns i bl a vete, frön, bananer och så klart rödvin.

2010-02-14 @ 19:57:55

Skriv här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0