Joi + Jasmine = Awesome


Yess, vi har gjort det igen.
Bort oss, det vill säga.

 Jag och Jassu hängde hemma hos mig (I Mariehamn, den ni) och jag höll på att packa upp mitt shit. Vi var hungriga och konstaterade att det var dags för att äta så vi stack för att ta reda på om Wirrans nya thaiplace i stan är något att ha. Det var det, maten fick godkänt. Sen sprattlade vi iväg igen.
 Vi gick in, käkade och stack. Vi gick in, käkade och stack. Vi gick in, käkade och stack. Vi gick in, käkade (betalade alltså inte) och stack.
 Ehm, hoppsan. Vi var mätta och på prima humör och gled iväg. Runt en timme senare pratar Jasmine i telefon med mannen i sitt liv och så kommer de in på ämnet det nya thaihaket som Jasmine och jag varit och inspekterat. Lasse frågar om det var gott; jodå det var det. Lasse frågar om det var dyrt;.....

 Så vi fick ta en tur tillbaka (vi är nog lika samvetsgranna som tankspridda) och betalade för oss.

Thaisnubben som kunde snacka log stort då vi kom tillbaka. Thaisnubben som inte kunde snacka tittade lite aggressivt. Han skulle nog ha slagit oss om han nått oss upp till hakan.

 
 Haha, dylika incidenter förgyller livet.

 

Jag älskar ett original


Ända sen lågstadieålder har man fått lyssna på tjatet om att man ska våga vara sig själv. Idag funderar jag på hur många här i världen är endera förbaskat trögfattade eller bara komplett personlighetslösa. Kanske bådadera. I runt 13 års tid har de vuxna försökt lära oss att det sunda är att unna sig själv att vara annorlunda, tillvarata det som gör en unik. Så varför ser den ena valpen på pricken ut som den andre? Varför tycker de alltid samma sak? De vet samma saker, de känner samma saker, tror samma saker. De gillar samma saker, köper samma saker, presterar samma saker.

Deras kläder, bil och hem är likadana. Jag lovar att deras skit har samma färg också.

Hur kan det komma sig att man inte blir uttråkad då ens polare är kopior av en själv? Hur kan man inte inse att man missar livet eftersom man har fullt upp att spela teater istället? Eller är det så sorgligt att man helt enkelt inte har något mer att komma med?

Om du känner dig träffad av det här inlägget, kanske till och med lite stött; SKÄRP DIG, DIN VEKLING.
Om du istället flinar till, lyckligt medveten om att det här inte alls stämmer in på dig; GRATTIS, DU ÄR ETT ORIGINAL OCH DU FÖRTJÄNAR EN KRAM. Kanske två.



Jag ska snart köpa en TV och en soffa. Hej med er.


Häähäähehuhäähihihopp


 Hur många läste rubriken ordentligt? Eller tyckte ni bara att det står en massa dravel och läste bara till "hääh.."? Vava? Tänk om jag har skrivit ett dolt budskap som bara syns om man läser riktigt noga?

 Det har jag inte.



 Idag har jag varit och kikat på lägenheten jag får om 10 dagar. Den är superbt och underbart fin! Mitt liv är ganska great det hörni. Fin lägenhet, bra polare, underbar familj, ett välfungerande kontor bakom pannbenet, ingen övervikt och snygga ögonbryn. Snart tar jag nog över världen. Dessutom ska min syster snart bli försäkringstjänsteman.

 
 Nu är jag på humör att påpeka att min bästis Jasmine är en riktig tiopoängare.
 Jag vill uppmärksamma att jag känner skarp saknad efter Johanna och Julia.
 Anmärkningsbart är också att Matti borde bli president.

Det är ingen ordning på mig idag. Mina funderingar flyger åt alla håll, kors och tvärs. Men alla funderingar är positiva idag. Jag är lycklig.

 
Jag är lycklig för att mitt liv har en mening. Äntligen har det en mening.

Argumentationsteknik


1: Jag anser att en person som jobbar häcken av sig först för att utbilda sig, och sen med ett krävande yrke förtjänar att få credit för det. Därför lutar jag definitivt mot högern.
2: ... Din mamma!!

Allrighty then, jag gillar att diskutera. Jag kan verkligen tycka att det är givande att argumentera för vad jag står för, men det viktiga i en diskussion enligt mig är faktiskt inte att jag med våld måste vinna. Det viktiga är att jag får en chans att förklara hur jag tänker och varför jag känner som jag gör för något.
Ur diskussionen vill jag få en ny synvinkel på saker och ting (alltså lyssnar jag noga på den andre), och jag vill ge andra människor vinklar de kanske inte uppmärksammat tidigare. Diskussioner skall vara utvecklande för båda parter. Man behöver inte övertyga den andra och få den att byta åsikt för att diskussionen skall ha ett värde.

Men jag avskyr att käfta med någon inskränkt bimbo som har en enda verksam hjärncell vilken den beslutsamt har proppat full med ett gäng skitåsikter som den inte ens kan försvara. Man sitter ju bara där och slösar bort sin tid för att sedan konstatera att man har haft intressantare konversationer med kylskåpsdörren.


Jo det där var på tal om ingenting. Tänka innan man talar, det är grejer det.

Snart är jag miljonär


.. för de har höjt föräldrapenningen! Idag är en underbar dag. UNDERBAR.
Inte för att ekonomin varit något desto större bekymmer hittills heller, men nu
blir jag ju nästan rik på att vara morsa. (Observera; nästan)

Jag funderar på att fira med ett PlayStation 3, men det kräver lite övervägande.

Nu har jag lust att dansa runt då ingen ser igen. Men jag kanske nöjer mig med
att skutta upp och ner och sjunga nationalsången. FINLAND ÄR UNDERBART.
Ypperligt och underbart.

Pengar är dagens stämningshöjare. Så tänker jag sällan.

Hallelujah, hallelujah, hallelujah.


Dagens fundering; hur länge varar pengalycka?

RSS 2.0