Valborg


 Jag ska kremera en kotte dagen till ära.

Rubrik


 De senaste dagarna har varit rätt ypperliga. Julia is back from Bristol. Jag vet att hon själv tycker att det suger ganska stort men det är great att hon är tillbaka. Haha, jag älskar att ditt liv är tråkigt igen kompis!

 
Idag hängde jag lite med Johanna och Toffe, ytterligare två härliga filurer som jag gärna skulle ha på den här stora ödestenen året om. Johanna är ju trots allt min andra hälft och Toffe är sådär monstersöt som man bara kan vara med Selanderblod i ådrorna.
 
 Imorgon ska jag leta upp någon jag ogillar och sätta eld på dennes blomrabatt. Det är ju det valborgsmässoafton går ut på. Vi har så fina traditioner här på Åland. Äta grötpannkaka, försvara svenska språkets ställning och sakna vårfågeljakt. Tänk att det inte är fler som bosätter sig här?

 

 Jag kommer aldrig mer att kunna ha FF.

Bar fight


People you want on your side in a bar fight
Jepp, det skulle jag välja ut på facebook (facebook ja, I'm a no lifer). Fem till antalet, och det var ju givetvis dessa jag valde;

Che Guevara, Mike Tyson, Hannibal Lecter, Sexy nurse och Jonas Gardell.

Ernesto "Che" Guevara, för att göra intryck.
Mike Tyson för att nita omgivningen.
Hannibal Lecter, hähähää, får städa upp efter Tyson.
Sexy nurse måste förstås vara på plats om någon av oss andra måste lappas om.
Och Jonas Gardell är lockbete. Eller uppvärmningsmoment för lille Mike.

Personligen skulle jag nog mest sitta och se grym ut.


Ikväll ska jag se på "Tjock- och stolt", lätt.

Ledig


 Jag hör mina tankar och känner musklerna slappna av.

 Ikväll blir det först fika med Jenny sen promenad med Rolle.

 
Andningspaus.




"Vad gör du när Kelda gör jobbet?"

Usch, jag hatar såna reklamer.

Gratis tankeläsning

Jag har absolut ingenting att skriva om idag. Därför ger jag istället en inblick i min tankevärld som precis i detta nu ser ut såhär;

"Där skrev du på msn ja. Det är okej, dig gillar jag... Jag svarar helt enkelt...Fy vad rolig jag var där. Undrar om det är något fel på mig, jag flabbar för det mesta mer åt mig själv än åt andra. Kanske jag är lite egotrippad?... Hujedamig vilken frisyr den där tallen har. Den borde huggas ner. Några gånger om. Barrträd är deprimerande. Skulle jag vara ett träd är jag dock ganska säker på att jag skulle vara en gran. Egotrippad och deprimerande. Makaber kombination.

Kanske jag är lite ambivalent? Nej.. Ambivalenta människor är bekymmersamma varelser i och med att man aldrig vet var man har dem. Jag vet var jag har mig själv. Trött på en stol i Västernäs. Borde kanske börja dricka kaffe. En egotrippad gran som dricker kaffe. Makaber skapelse.

Mina tankar ser rätt konstiga ut nedskrivna. Framförallt såhär då jag skriver ned vadhelst som dyker upp i skallen. Min dagbok är det bättre ordning på. Där står bara lite utöver det relevanta. Min son ser lite olycklig ut. Undrar om han kanske har ont i magen? Förbaskade allergitester. Jag önskar jag kunde läsa hans tankar och se vad som bekymrar honom. Dock skulle jag kanske inte förstå dem. Vilket språk tänker man på innan man lärt sig ett språk? En gång borde väl jag ha tänkt på samma sätt som han. Han ser redan gladare ut. Kanske hans tankar har bytt färg?

Hitler är påväg mot mitt hus. Eller åtminstone en dam med väldigt skarpa drag. Varför tänker jag direkt på Hitler då jag ser någon som ser lite sur ut? Innerst inne är jag säkert bara en rädd liten jude. Egotrippad, deprimerande judegran som dricker kaffe. Vad kan jag egentligen tillföra till världen? Hon borde köpa en ny jacka. Den där Hitler.

Jag borde skaffa körkort. Anna har inte heller körkort ännu. Det är säkert någon sorts släktfel. Judegranar har inte körkort. Vi har väl fullt upp med att akta oss för Hitler. Dock hade jag ju aldrig sett henne förrän idag. Så för de två gångna åren saknar jag en ursäkt. Bortförklaringar, folk är fulla av sådana. Även jag, förmodar jag. De flesta av ens bortförklaringar är man nog knappt medveten om. Man bortförklarar sådant som gör ont för sig själv dagligen, och bortförklaringen gör ju ingen som helst nytta om man medvetandegör den...

Jag flabbar nog lika mycket åt folk som har samma humor som jag som åt mig själv... Bortförklaringsförsök busted, slutsats; Fortfarande egotrippad... Idag började jag flabba åt något en polare sade förut. Att han ska göra ett experiment som går ut på att inte lära sina barn prata. Han hade nog inte tänkt på att barn skriker eftersom de inte kan uttrycka sig på något annat sätt. Jag vet egentligen inte om jag flabbade åt experimentidén eller tanken på honom som försöker ta hand om en hög tonåringar som skriker ut sin tonårsrevolt. Experimentidén tror jag. Helt ondsint är jag väl inte.

Oj, där nös han. Liten varelse nyser litet. Med mig som undantag tydligen, eftersom jag nyser som en hamster och jag är snäppet större. Glassbilen står utanför. Pappa hatar glassbilen. Han säger att den där glassbilsmelodin är tortyr och glassen smakar B-klass. Jag älskar pappa.

Men det är inte hans tankar jag vill läsa"

Det som finns kvar är musiken


Jag diggar musik.
Jag diggar en person som kan förklara sin musik.



Morgontråk

Tänk om man skulle vara fet, banta ner sig till size zero och upptäcka att man är ful ändå? Vilken osis.
I brist på andra funderingar och inspiration så stal jag ett par frågor från Stinas blogg.

Vad saknar du? En miljon pengar!
Hade du en bra kväll igår? Definitivt, jag hade en Bo och en Monty Python-rulle.
Rakar du benen? Nå, någon reson är det väl på mig också.
När brukar du oftast gå och lägga dig? Fruktansvärt ointressant fråga. Den svarar vi inte på.
Är du blyg? Jag är väldigt vuxenblyg. Det vill säga jag är blyg inför riktiga vuxna. Ni vet såna över 30.
Sysslar du med någon idrott? ... Haha. Haaa.
Vill du hellre ha mail än brev? Nej, jag har tävling med granntanten om vem som får mest post och hon leder ganska stort.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Vid min svans, så ytligt. Det gör jag verkligen inte.  
Har du spytt offentligt? Den mest offentliga plats jag spytt på torde vara ett dike i Lumparland. Men eftersom Lumparland knappt tillhör civilisationen, så gills det väl inte?
Äger du några Converse? Förstås. Annars är man ju inte cool. (Stipp, du måste fixa ett par!)
Sprit, cider, vin eller öl? Varför är inte cola på burk ett alternativ? Skitfråga.
Brukar du bli för full? Jag brukar inte bli full.
Är du nöjd med ditt liv? Visst, jag har ju flyt.
Är du bortskämd? Jodå, rätt nice, måste jag säga.
Vad gör du i morgon? Skolar vildsinta gnagare i akvarellmålning. Eller bara chillar.  
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Precis lagom, jag är ett ekonomiskt snille.
Har du bra vänner och äkta vänskap? Mina vänner är bäst på allt.
Vad är det finaste du fått? En chokladplatta och ett paket prickigkorv. Jag skämtar inte, de hade maximalt affektionsvärde.
Vem ringer du när du är arg/ledsen? Beror väl på vad det är som gjort mig upprörd. Alla mina polare är kandidater, och min mamma är en förnuftig liten tant.
Gillar du golf? Nej och jag mobbar folk som gör det!
Vilken tid gick du upp idag? På tok för tidigt, as always.
Har du strumpor på dig nu? Fruktansvärt intressant fråga! Svaret är; nej.
Är det okej att gråta? Nej, aldrig någonsin. Det är vekt och folk är fula när de gör det! Okej, jag skämtade. Visst är det okej att gråta... När man har orsak till det. Men jag måste nog erkänna att jag har lite svårt för folk som pirrar över ingenting.
Vad skulle du göra om du vann en miljon? Känna mig tillfreds med situationen.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Nej, jag är ju förbanna ett slan ju!
Vill du gifta dig? Jag litar mer på knarrande hängbroar och skattemyndigheten än på mansfolk, så det är nog tveksamt. Men man vet ju aldrig.
Vill du ha barn? ..Lite sent att ångra sig nu va? Men jo, jag behåller nog gärna min människovalp.
Solar du ofta? Nej, jag blir brun i förbifarten.
Är du bra på att laga mat? Vissa saker är jag väl helt duktig på att laga. Våfflor, anybody?.
Tror du på ett liv efter döden? Självklart. Ska bli soft att dö.
Tycker du om sushi? I'm a sushivirgin.
Har du tandläkarskräck? Ja, fy fruktansvärt. Jag hatar verkligen när någon rotar i käften på mig.
Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kväll! På morgonen ska man sova.
Vilken ögonfärg har du? Växlar beroende på belysning. Gröna, för det mesta.
Har du någon gång gråtit dig till sömns? Jag brukar inte vara ett stycke emokid, men det har nog hänt.
Hur ofta tränar/motionerar du? ... Räknas det då man stiger upp ur sängen på morgonen? Isåfall en gång om dagen. Med lite tur.
Senaste låt du hörde? Rammstein - Amour. Det är ett riktigt retardband, meen den låten är... typ bra.

... Hejdå!

Phraidaey

Värsta känslan någonsin;
Tänk dig att du har ätit dig för mätt. Inte bara lite heller, utan så mätt att du tror att häcken ska explodera. Du mår så illa att du tror att tarmarna slagit en knut runt resten av dina inälvor. Plus det här är du av någon anledning helt sinnessjukt sugen på att äta choklad.. Du MÅSTE äta den förbannade chokladen, annars tror du att du dör.
Skitmärkligt, men så kändes det efter att jag käkat hos mor och far i fredags. Tur att det gick om till kvällen.

På kvällen for jag först till Frida, där befann sig ett lass chicks (plus en ensam stackars dude, men han var van med det sade han. Starkt, tycker jag). Snart konstaterades det att jag var alltför lik en hippie, så de klädde om mig i en grå (tåighht) klänning och lassade på några extra sminklager. Iiinte så jag brukar ses, men någon gång ska väl även jag se presentabel ut. Well done girls.
Efter en snabbsvängom till Dino's bageri och hästhoppning for vi till Arken. I kön hittade jag dagisbästisen och högstadiebundisen Stina. Hängde med henne en stund, riktigt kul var det. Samma gamla toka som alltid! Hon stod lätt för kvällens citat, dock tänker jag inte publicera det här. Men låt oss säga att man nog inte ska råka drämma upp en toalettdörr på henne. Fick se Malin en svängom också, ytterligare en fräsig personlighet från vår gamla Lemlandsliga. Vår liga var nog oslagbar, tycker jag iallafall.
Sen dök Jocke och Teo upp också. Därefter var det mest rumsrena diskussionsämnet som gällde; huruvida man skulle kunna tänka sig att gifta sig med en snygg, fräsig och intelligent get. De tillhör definitivt mina favoriter. Jocke och Teo alltså, inte getar. (en häst flera hästar, en get flera getar)


Nu har jag skrivit ett fantastiskt normalt blogginlägg. Bara berättat vad jag gjort en dag.
Kanske jag håller på att tappa stinget?


"Jag har messat, och försökt ringa... JAG HAR JU FAXAT DIG!"
Dude som tappat bort sin polare, och återfunnit denne i dixiekön.

Två år, någonting men ingenting


Jag satt och läste igenom gamla inlägg i min helgon.net-dagbok igår. En dag för två år sedan hade jag suttit i skolan och varit uttråkad en håltimme och skrivit ett "svara på frågor-inlägg". Av det kunde jag dra slutsatsen att; jag är mig förbaskat lik, men ändå inte alls.

 
 30 Mars 2007:

 
DAGENS MUSIK: Insomnium
DAGENS KLÄDSEL: beloved converse
REKOMMENDERA EN LÅT: Led Zeppelin - Immigrant song
EN FILM: Walk the Line
VAD SKA DU GÖRA IKVÄLL? aktivera mig
VAD VILL DU GÖRA JUST NU? äta SOCKER!!!
VAD HAR DU ÄTIT IDAG? (censurerat ord)fisk
SENASTE LÅT DU HÖRDE? Mercenary - 11 dreams
SENASTE INKÖP: lucky strikes
DET SENASTE DU SLÄNGDE BORT? en bunt papper om hälsokunskap
BRUKAR DU ÄTA FRUKOST? mjaauuunjäääeejonä... de är både ja och nej va.
VAD GÖR DU OM HELGERNA? åldras
BRUKAR DU BÄDDA SÄNGEN? jag har ju hemmafru, vaf-n tror du?
HAR DU MEST SKIVOR ELLER FILMER? filmer
FAVORITAFFÄR? city livs
HUR MÅNGA TIMMAR SOVER DU PÅ EN NATT? allt mellan 0 till 20
FÖREDRAR DU ATT VARA SINGEL? då skulle jag nog vara det. så nej.
ÄR DU SINGEL? såf-nheller.
ÄR DU NÖJD MED DIG SJÄLV? jovars
HUR MÅR DU JUST NU? som en ko i Indien
SENASTE PROGRAM DU SÅG PÅ? update
SENASTE FILM? Harry Potter and the Goblet of Fire (slå mig inte)
VAD VAR DET SENASTE DU SA? ... jag säger så mycket hela tiden och överallt så ja minns inte.
HUR OFTA TVÄTTAR DU ANSIKTET? 2 gånger om dagen
HUR OFTA TVÄTTAR DU FÖTTERNA? då jag duschar. dvs. en gång/år.
VEM VET MEST OM DIG? mök... matti kanske? johanna?
VAD HAR DU I DITT FÖNSTER? gardiner och sardiner
VAD BEHÖVER DU MEST JUST NU? sockckckckcker.
PERSON SOM FASCINERAR DIG? Matti. han har temperament som en liten tjej :)
VAD SKA DU BLI NÄR DU BLIR STOR? kriminalpsykolog eller lärare
VILKEN SKOLA GÅR DU I? lusse
ÄR DU STOLT ÖVER DITT LIV? jovars
INTAR DU ALKOHOL? hrmf... nej?
INTAR DU DROGER? ser jag ut som en slemmbetäckt dynghög med vinda ögon?
HUR MÅNGA DAGAR I VECKAN GÅR DU PÅ FEST? depends on my state of mind
SKA ÅLAND BLI ETT EGET LAND? k--fråga. NEJ.
VILKA FESTIVALER BESÖKTE DU I SOMRAS? ingen
VILKA FESTIVALER SKA DU BESÖKA NÄSTA SOMMAR? tuska troligtvis
VILKA PLANSCHER HAR DU PÅ VÄGGEN? ingen, jag är pensionär; jag har taavlor
VAD GÖR DU PÅ LÖRDAGKVÄLLAR? sovasig
HADE DU KUNNAT TÄNKA DIG ATT BLI POLIS? nee
VEM FÅR DIG ATT MÅ DÅLIGT? ingen, jag låter det inte hända
HANDLAR DU PÅ EMMAUS? har inte hänt faktiskt
ÖVRIGT ATT TILLÄGGA? min snopp är jätteliten
ÄR DU GLAD?: ja
ÄR DU RIK?: hähä på annat än pengar
ÄR DU ROLIG?: du det är delade meningar om det
ÄR DU FINSK?: no voi v---u mikä vammanen kysymys. tietenkin. kaikki vammanaamat tällä saarella ovat vaikka eivät käsitä sitä itse.
ÄR DU STARK?: som fasen
ÄR DU BRA PÅ NÅGOT?: jovars, äta mat
ÄR DU SNABB?: jo
ÄR DU SNOBB?: nå, nä.
ÄR DU HUNGRIG?: jo : SOCKER
ÄR DU TREVLIG?: nee, sånt är överskattat
ÄR DU INTRESSANT?: som ett smörpaket ungefär
ÄR DU RELIGIÖS?: lite tror jag väl nog.
ÄR DU SPORTIG?: haha USCH
ÄR DU SOLBRÄND?: icke
ÄR DU KORT?: nej jag är uttänjd
ÄR DU TJOCK?: -skallig, ja
ÄR DU BESTÄMD?: mju
ÄR DU NÖJD: Jo
ÄR DU UTTRÅKAD?: börjar bli
ÄR DU NYLIPPT?: relativt som allt annat
ÄR DU FÅFÄNG?: jo, sådär medel
ÄR DU SNYGG?: hrmf, sånt är en smaksak, så det råder nog delade meningar
ÄR DU LÄTTSTÖTT?: nej
ÄR DU RÖKARE?: hähä, jo
ÄR DU PIERSAD?: jepp
ÄR DU KÄR?: nåt att skalla på
ÄR DU MUSIKALISK?: jo
ÄR DU NAKEN?: i skolan ja
DAGENS HUNGER: socker f-n
DAGENS KOMPIS: kajsa
DAGENS MJÖLK: frukost Ca
DAGENS TANKAR: ... socker
DAGENS ANDRA TANKAR: jag tror jag är en cm längre idag än igår.
DAGENS MISS: jag tror jag förfrös rumpan på en betongbänk
DAGENS FULLTRÄFF: mattis mustaschfrisyr
DAGENS TYCKER SYND OM: mina fötterr
DAGENS KLÄDER: mina rutiga kalsonger
DAGENS TANGENT: mj
DAGENS ANDRA LÅT: Diablo - The Preacher
DAGENS CITAT: ”har du redan dansat magdans?”  till Sune Ahlén
DAGENS KÄRLEK: Cassie
DAGENS PUSS: Cassie
DAGENS RUMPA: my aaassss vilken fråga
DAGENS J-VLA TJAT: KAN VI FAARA NUUUU? // cassie


 
Samma gamla ruckade människa. Meen;
"ÄR DU STOLT ÖVER DITT LIV: Jovars" tyder dock på lite patetisk också. Man ska nog inte vara stolt över ett så innehållsfattigt liv som det jag hade.
Mitt liv är bra mycket grymmare nu.

En droppe temporärt vansinne + en färgburk

= vadå?

Svaret beror nog på vems temporära vansinne och vad för sorts färgburk det är frågan om. Jag vet svaret på vad min galenskap plus en hårfärgsburk resulterar i; a brand new gingerkid. Nej, det är inte ett aprilskämt, jag är faktiskt rödhårig. Skulle jag dra till med ett aprilskämt skulle jag väl banne mig komma på något fräsigare att skoja om! Som att jag skulle ha färgat håret gröönt. Eller att jag egentligen är en man som bytt kön.


DÄR ÄR MIN HÅRFÄRG!!

Här är nog en man som har bytt kön!!
Eller nä, men hon har typ samma hårfärg som mig. Annars skulle hon aldrig få vara med i min blogg.


Idag såg jag en kärring, kanske av årsmodell 1965 som hade sönderblekt långt hår och var klädd som en stor marsmallow (dvs. helt rosa). Hon körde förbi med bilstereon på full volym vilket avslöjade att hon lyssnade på musik som skulle passa på ett lågstadiedisco. Jag tycker såna tanter är bland det läskigaste som finns. Jag kommer aldrig att bli en sådan själv.
Jag ska bli världens tuffaste hagga när jag blir gammal. Ska jaga tonårsligister med brödkavel, tappa tänderna då jag är 45 och skjuta småfågel som hobby. Dessutom ska jag fuska när jag spelar memory mot mina barnbarn. (observera, spelar mot mina barnbarn, inte med)... Ska bli härligt att bli kärring.


Han här är för övrigt det roligaste jag har sett idag. Eller kanske det roligaste jag sett någonsin;





"miehet antavat aina periksi, minä en anna koskaan periksi!!"

Jaa, sån ska jag bli när jag blir stor.

RSS 2.0